• Място на свободен дух и модерни решения

Те ни дебнат всеки ден, на всяка крачка. Пият времето ни и опропастяват всяко намерение да отметнем много работа. Дан Кенеди, предприемач, автор на 13 книги, консултант по маркетинг, ги описва и съветва как да се отървем от тях.

"Една минутка"
Най-коварният сред вампирите, защото изглежда безобидно да отговориш на "само един малък въпрос". Не, този господин/госпожа не заслужава вежливо отношение. Той демонстрира, че вашето време не е ценно и винаги може да ви прекъсне. Така че без капка жалост забийте дървен кол в сърцето му: "Зает съм в момента. Да се срещнем утре в 16 ч., ще отделя 15 минути да обсъдим всички въпроси."

"Дреболия"
Този времепиец не умее или не желае да различава важното от маловажното. Кажете му, че днес графикът ви е много натоварен и имате време само за суперважни неща. Сигурен ли е, че неговото е такова? Вампирът ще се обиди. И толкова по-добре.

"Отворена врата"
В зората на предприемаческата си дейност държах вратата си отворена. По цял ден се точеше безкрайна верига от хромовампири. Идваха с въпроси, които прекрасно биха решили и без моя помощ. Тоест свободният достъп едновременно снижаваше и моята, и тяхната продуктивност. Затова тактиката ми от години вече е банална недостъпност.

"Телефон"
Хората мислят, че задължително трябва да вдигнеш, когато телефонът звъни. Дори ако вече си вкъщи. Нищо подобно. Ако отговоряте на всички позвънявания, ще прекъсвате работата си над задача с ясна степен на важност заради въпрос или лице с неизвестна степен на важност.

"Неточност"
Силно мое убеждение е, че на човек, който не е способен да се яви в определеното време, да изпълни планирани задължения или да се придържа към разписание, не си струва да се гласува доверие. Човешката непорядъчност има много проявления, но неточността без съмнение е един от симптомите и умни, влиятелни и успешни хора са наясно с този факт и го използват, за да решат кого да наемат, с кого ще си партнират, на кого ще помагат. Те вярват, че има само две уважителни причини за закъснението: първата - вие сте умрели, втората - вие искате да умрете!
В. "Всичко за семейството"

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник