• Място на свободен дух и модерни решения

Ходите от известно време, разбирате се чудесно, но и не градите кой знае какви планове за бъдещето. Докато един ден той/тя те поканва най-официално у тях, за да се запознаеш с родителите му.
l Най-подходящият момент за такава среща е уикендът. Тогава всички са свободни, спокойни и отпочинали. Друг вариант е да помолиш гаджето си да изчака някой семеен празник, на който да има повечко гости. Така цялото внимание на родителите няма да се съсредоточава върху теб и срещата ще премине по-непринудено. Трето предложение е да отидете всички заедно на ресторант или екскурзия около града. Така ще сте на неутрална територия, където и ти, и родителите ще се чувствате добре.
l Погрижи се за външността си. Поне в този ден заложи на класически тоалет, спретната прическа, а ако си момиче, намали грима.
l Учтивостта никога не е прекалена. Купи цветя за майката и вино за бащата на гаджето ти. Благодари всеки път, когато ти сервират нещо, ако са те поканили на обяд или вечеря. Направи комплимент на майката за тоалета и готварските
l Слушай, вместо да говориш. Нека родителите на гаджето ти да са главните действащи лица. Общувай най-вече с тях, не с гаджето си.
l Впрегни въображението си. През цялото време си представяй, че това са просто семейни приятели, не потенциални свекър и свекърва. Това ще ти помогне да се държиш по-естествено.
l Сдържаността ще ти е от полза. Няма защо още от първия път да разказваш живота си, да разкриваш семейните си тайни или да фамилиарничиш.
l Без нежности. Може да се случи да се целувате пред приятели. Никога обаче не го прави пред родителите му
 Всичко за семейството

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник