• Място на свободен дух и модерни решения

Осмокласничка от асеновградско училище изпадна в шок, след като разбра, че има любовна връзка с момиче, което се представяло за момче, съобщава регионалният сайт "Марица".
Двете провеждали множество разговори във фейсбук, след което "младежът" пристигнал при асеновградчанката и двамата решили да избягат от къщи.
15-годишната Петя е обявена за издирване от родителите си, а полицията я открива след сигнал от шофьорка, която качила двойката на стоп. Жената сметнала, че има нещо нередно и подала сигнал в полицията.
За инцидента са информирани полицейското управление в Девин и социалните служби в Асеновград.
Момичето, което влязло в ролята на момче, живеело в Девин. При появата на полицейска патрулка тя отказала да си каже името, но след като са откарани до полицията, проверката по ЕГН разкрило лъжата.
Петя изпаднала в шок, когато разбрала, че приятелят ѝ е момиче.
Случаят е поет от детски психолог, който има поредица от срещи-сеанси с момичето от Асеновград.
Има подозрения, че странният сюжет може да е прикритие и на канал за невръстни момичета за страната и извън нея. По неофициални данни "момчето от Девин" е уговорило приятелката си да пътуват и до Враца, след като са били в София.
Според ангажирани с разследването по случая смолянското момиче изключително успешно и последователно е поддържало мъжкия си вид като облекло, излъчване, обноски.
Петя е споделила, че до момента на разкриване на лъжата двете единствено са се целували и в нито един момент тя не е имала подозрения за нещо неестествено в държанието.

в. 24 часа

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник