• Място на свободен дух и модерни решения

 

 

Йордана Лучева има успех Отличен (6.00) през целия курс на обучение.

Силно мотивирана, стриктна, с  позитивно мислене и отношение към училището като институция и към учителите като негови представители. Изключително отговорна към възложените ѝ задачи, толерантна и отзивчива със съучениците си.

Започвайки от първи клас, редовно участва и заема призови места в Европейско математическо кенгуру и другите състезания на Съюза на математиците в България.      Ежегодно достига до областен кръг на олимпиадата по математика.

В гимназиалния курс се включва активно в дебатите на английски език, организирани в рамките на Климентови дни. В девети клас участва в отбора на нашето училище в дискусия на тема "Как следва да изглежда перфектният младежки лагер?", проведена на английски език с участници от седем държави по повод честванията на св. Методий в гр. Елванген, Германия. Печели второ място и екскурзия до Братислава.

В областта на информационните технологии достига до областен кръг на олимпиадата по ИТ с презентацията си „Занаятите в Троянския край“. Участва със своя  презентация на тема „Начални познания за храма и Църквата „Св. Преподобна Параскева“ в град Троян“ в групата за занимания по интереси „Православно християнство“.

В дните на отворените врати през миналата учебна година представи паралелката с профил "Математически" с интензивно изучаване на чужд език пред седмокласниците и пред техните родители чрез атрактивна и чудесно структурирана презентация.

В областта на изобразителното изкуство участва в националния конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя!“, където има поощрителна награда и участие в изложба в столицата.

Неколкократен носител на наградата „Джон Бризби“.

Две отлични оценки на ДЗИ БЕЛ и ДЗИ Английски език. Защитен Кеймбридж сертификат ниво C1.

 

РЕЧ НА ПЪРВЕНЕЦА НА ВИПУСКА 

Днес стоим на прага на едно ново пътуване. Пътуване, което е изпълнено с обещания, възможности и открития отвъд най-смелите ни мечти. Докато се подготвяме да прекрачим този праг, нека си припомним нашето споделено пътуване през годините – пътуването, което ни доведе тук днес.

Докато се готвим да се впуснем в света отвъд класните стаи, искам да припомня ценностите, на които бяхме научени от нашите учители – като упорита работа, постоянство, състрадание и креативност. Те ни изградиха като личности и ще продължат да ни водят към успехи в бъдещето. Благодаря Ви от името на целия випуск, че бяхте повече от учители – Вие бяхте ментори, приятели и семейство!

Бих искала да изразя нашата дълбока благодарност към нашия директор, госпожа Иванка Цекова. Под Вашето ръководство и непоколебима подкрепа училището се превърна в дом, в който бяхме насърчавани и вдъхновявани да разгърнем пълния си потенциал. Благодарим Ви!

На родителите и семействата ни, които бяха наша опора през цялото това приключение – благодарим за вашата неизменната подкрепа, любов и насърчение!

И накрая, към моите съученици и приятели, които станаха мое семейство през тези години – благодаря ви за миговете, изживени заедно! Изправяхме се пред предизвикателства, споделяхме радости и създадохме спомени, които ще останат за цял живот. Докато тръгваме по различни пътища, нека запомним, че макар и разделени, ние оставаме обединени. Нашето минало ни определя, нашето настояще ни движи, а нашето бъдеще ни очаква.

За нас, випуск 2024, беше истинска чест да бъдем ученици на средно училище "Свети Климент Охридски"!

 

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник