• Място на свободен дух и модерни решения

 

Какво ви излиза в главата, когато чуете думата "наркотици"? Може би смърт? Пристрастяване? Изолиране? Защото точно това става, когато се употребяват. Един вид, човек се проваля, проваля приятелствата си, семейството,  живота си! Всичко отива на кино. Струва ти се, че по някакъв начин наркотикът  помага - но това е просто илюзия. Всичко става много по-зле. "Защо?" е въпросът, който всички ние си задаваме. Може би заради проблеми?! Моооляяяя ?!

Нали  се предполага, че животът е само светли моменти, цветя и рози. Амиии, по-скоро – НЕ! Всеки има проблеми, дали малки или големи,  няма значение, решението не е наркотикът. Някои търсят помощ от специалисти, други се справят сами, а трети посягат към дрогата, като си мислят, че тя е решението. И всъщност тогава започва голямата борба. Дават луди пари за всякакви прахчета, хапчета и какво ли още не, спринцовки, игли... и краят не се вижда... В един момент парите свършват, нали?! Започват да искат от приятели с думите "Ама аз ще ти ги върна, обещавам!" и в друг момент разбират, че са сами. Останали без пари, няма откъде да вземат за нищо - нито храна, нито вода, да не говорим за дрехи и ток. Те - наркотиците, са го превзели. Казват, че когато един зависим човек спре да се друса, той е като болен, защото организмът му страда от липсата на опиата. Състоянието на абстиненция е жестоко, тежко, болезнено. В този момент човекът има нужда от любов и подкрепа, за да премине през тази трудност. Дилъритете провалят всичко, провалят всички важни моменти, които ни държт!

Ако някога на някого му мине през ум, че може да игнорира проблемите си, нека просто изтрие тази опция, защото това е невъзможно. Наркотиците не решават проблеми - ТЕ са проблемът, а този проблем се решава с помощта на специаллисти, които знаят как. Не забравяйте, че животът е дар – не го погубвайте, а го пазете.

Ралица Здравкова от екипа "Черно § Бяло" 
при СУ "Св. Климент Охридски" – Троян

                                                       

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник