• Място на свободен дух и модерни решения


Уважаема госпожо директор, скъпи учители, съученици и гости на нашето тържество,

Както всяко нещо, така и училищният живот има своя край. Затова днес ние, учениците от випуск 2020 година, искаме да изкажем своята искрена благодарност към училището, което остави у нас незабравими спомени, към любимите ни учители, към невероятните класни ръководители, които имахме честта да ни напътстват по правилния път – г-н Пламен Кюркчиев и г-жа Румяна Еврева. Когато за първи път прекрачихме класната стая, ние бяхме просто едни уплашени деца, но вие ни взехте под крилото си, за да ни превърнете в отговорни и знаещи млади хора, за което сме дълбоко признателни.

Скъпи преподаватели, благодарим ви за подкрепата, която получихме и продължаваме да получаваме от вас. Благодарим ви от сърце за обичта, с която ни дарихте, за търпението, с което посрещахте детинските ни прояви, благодарим ви за отделеното време и за още хиляди неща…

За нас беше чест да бъдем ваши ученици! От вас черпихме знания, вдъхновение и вяра в бъдещето.

Простете ни за грешките, които направихме, но най-вече за това, че твърде късно истински оценихме училището си. Дълги години ние бързахме да завършим, за да се впуснем в живота на възрастните.

Когато бяхме на пет, големите ни питаха какви искаме да станем, като пораснем. Ние давахме типичните детски отговори: супергерой или принцеса. Когато бяхме на десет, ни задаваха същия въпрос, но този път давахме малко по-различни отговори: рокзвезда или актьор.

Сега обаче ние пораснахме и всички очакват конкретен отговор, но много хора не осъзнават, че голяма част от нас не могат да го дадат или са несигурни в пътя, който са избрали. Истината е обаче, че сега не му е времето за правене на сложни окончателни решения. Ние сме млади и сега е време да грешим, да хващаме неправилния влак и да се озоваваме на чужда спирка, да градим мнения и после да ги променяме, защото нищо не е постоянно.

Скъпи съученици, не се страхувайте да правите грешки, защото те ще ви покажат правилния път, натрупайте възможно най-много опит, за да успеете да хванете правилния влак.

На добър час!



Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник