• Място на свободен дух и модерни решения


Уважаема госпожо Михайлова, уважаема госпожо Цекова, скъпи учители и гости, драги съученици!

Дойде краят на едно приключение. Вече сме зрелостници. Сякаш вчера прекрачихме за първи път училищния праг, а днес за последен път се срещаме така, както се срещахме през изминалите пет години. Завършва общият ни път. Преминахме го, както всички преди нас. Падахме, плакахме, сблъсквахме се с трудности, но имахме и своите успехи - малки или големи. Те са признание за нашите и Вашите усилия, скъпи учители. На Вас дължим зрелостта си. Вие ни водехте по трудния път на знанието. Напътствахте ни и ни подкрепяхте. Направихте училището наш дом, в който неусетно пораснахме. Не бяхме най-задружните, най-покорните или най-изключителните ученици, но бяхме и ще останем „Вашите“ деца. Показахте ни, че за да успеем, трябва да се борим и да не се страхуваме да грешим. И ако човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, то тръгнем ли към своите - нека сме упорити, за да ги превърнем в реалност.

Днеc ние ще полyчим cвоите дипломи. В тях ще бъдат вписани оценките по литература, математика, физика, история, химия… Ще липсва само една оценка. За нея никой няма да ни преподава, нито ще ни изпитва. Никой, освен животът. Истинското учене започва сега.

Скъпи учители, благодарим Ви за всичко, което направихте за нас - учениците от випуск 2018! Благодарим Ви за обичта, за огъня, за силата на знанието!

Момичета и момчета, бъдете здрави, бъдете усмихнати, бъдете себе си! Останете верни на мечтите си и намерете онова, което ви кара да се чувствате страхотно!

Поздравления и успешен старт в истинския живот!


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник