• Място на свободен дух и модерни решения



Нещо, което научи за себе си? 
Че Британският парламентарен формат не е толкова труден, колкото изглежда, и че е много по-забавен и интересен от WS формата.

Нещо, което научи за връстниците си? 
Някои от връстниците ми се занимават доста по-активно с дебати, отколкото аз. Всъщност в по-големите градове има по няколко клуба и някои от наборите ми посещават повече от един.

Нещо, което те разсмя? 
Разсмяха ме всичките шеги, които Гриша, Ники и другите организатори казаха. Беше изключително забавно и интересно на обученията по БП, защото, освен да говорим сериозни теми, понякога се отклонявахме и се шегувахме.

Нещо, над което се замисли? 
Замислих се за много неща. Най-вече за начина си на говорене и дебатиране. И че ако вложа повече усилия и разсъждения в това, което казвам, ще стана по-добър дебатьор.

Нещо, което си обеща?
Обещах си, че ще продължа да се занимавам с дебати и след като завърша училище. В повечето ВУЗ-ове има клубове по дебати и считам, че няма да е трудно да постигна обещанието си. Ще продължа да дебатирам, защото дебатите изграждат много ценни качества като критическо мислене, това да погледнеш от другата гледа точка, да уважаваш опонентите и съдиите си. Освен това, дебатьорските събития, на които присъствам, ме зареждат с позитивна енергия и ме мотивират.


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник