• Място на свободен дух и модерни решения


На 21 април в актовата зала протече поредното издание на станалото традиционно за училището ни състезание "И ние обичаме България". Този път участници бяха четвъртокласници от три училища - СОУ "Св. Климент Охридски", НУ "Христо Ботев" и НУ "Св. св. Кирил и Методий". Трите отбора бяха смесени и включваха по един представител от всяко училище. Организатори на познавателната надпревара отново бяха Анна Владова и Татяна Младенова. Ето фоторазказ за събитието.


Организаторите бяха помислили за всичко в детайли. И имената на трите отбора не бяха случайни: "Иглика", "Здравец" и "Еделвайс" не само носеха пролетно настроение, но бяха кръстени на растения, характерни за нашия край.


Вдигнатите ръце и на състезатели, и на публика (във времето за въпроси към нея) бяха най-честата гледка по време на цялото състезание. Четвъртокласниците спонтанно излъчваха онази чиста радост от знанието, която детството познава.


Трите асистентки от 10.б клас - Илияна, Мариела и Надежда - бяха пъргави, ненатрапчиви и направиха много за динамичното протичане на състезанието.

Представителят на НУ "Христо Ботев" в отбор "Еделвайс" впечатли всички със знания и амбиция.

Агитката на НУ "Св. св. Кирил и Методий" се беше подготвила.

Един от състезателните кръгове изискваше участниците да разположат върху картата на България десет популярни обекта. И трите отбора се ориентираха безпогрешно кое къде е.

Всички участници бяха много добри и в езиковата задача - с помощта на таблица да разчетат по една българска пословица, изписана с глаголически букви.

Време за въображение и сръчност -  как да превърнем една дървена лъжица в кукла, ако разполагаме с малко плат, конци, лепило и маркери.

След оспорвана надпревара в крайна сметка победители излязоха участниците от отбор "Здравец".

Състезателите в "И ние обичаме България" си тръгнаха с книги, грамоти и, надяваме се, с още по-силно желание да знаят, да играят, да приятелуват и да се доказват.





  
Снимки: Анелия Иванова

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник