• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

По случай 40-годишнината на вокални студия ,,Усмивка“ на 31 март в читалищния салон се проведе вторият самостоятелен концерт на ,,RhythMix”. Вокалната група на порасналите «усмивки» се състои от Йоана Божкова, Пламена Радевска, които са възпитанички на училището ни, Василена Ангелова и Паола Пеевска.Техен ръководител е госпожа Светла Червенкова.

Концертът показа хронологично еволюцията на музиката, като започна от шейсетте години на 20-ти век. ,,RhythMix” изпяха песни на групи от българската и световната сцена - ,,ABBA”, ,,Beatles”, ,,Щурците“, ,,Destiny's Child“ и др. Момичетата показаха невероятни вокални способности, пяха както на ниски, така и на високи тонове без колебание в гласа, което ме изуми. Те не се притесняваха и дори водеха сами концерта си. Чухме изпълнения на български, английски и италиански език.  Публиката беше опиянена и по лицата на всички личаха усмивки, когато четирите момичета слязоха от сцената и пяха сред своите почитатели в залата. Въпреки умората певиците се забавляваха и изглеждаха великолепно.

В средата на шоуто се появи гостуващата група ,,Electric style crew”. Танцуваха момичета и момчета от всички възрасти. Публиката беше очарована от малките и изумена от по-големите. Най-опитните момчета танцуваха попинг и по време на някои от изпълненията на ,,RhythMix”. Ръководителят на групата е ловешкият хореограф Наско Личев. Танцьорите бяха страхотни и много добре тренирани.

След концерта четирите момичета вървяха по улиците на града и пееха с цяло гърло, явно концертът не е бил достатъчен за тяхното желание и талант.

Дениса Найденова, 7.б клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник