• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии


След успехите на Ивела Русенова (5.б клас) в състезанието "Аз пиша грамотно", олимпиадата по български език и литература и състезанието "Ключът на музиката" (ВИЖ), с нея разговаря седмокласничката Десислава Христова.


Ивела скоро е спечелила и ски състезание
Каква е мотивацията ти да се явяваш на различни състезания?

Мечтата ми е да стана стоматолог. Гледам да съм добра във всичко, за да имам сигурно бъдеще. Освен че ходя на различни състезания и участия (мисля и тази година да участвам в повечето конкурси от Седмицата на талантите и интересите, например), аз свиря на пиано и китара, композирам, тренирам тенис на корт и плуване, карам ски, обичам да играя футбол, ходя на уроци по английски език. Добра съм също в презентациите, поезията и рисуването.

Остава ли ти свободно време при толкова занимания?

Въпреки многото учене, намирам време за разходки и спорт. Разпределям времето си и правя всичко възможно да се справя със задачите за деня. Даже опитвах да си правя график, но се отказах, защото не може да се спазва много точно.

Какво усещаш преди състезание, не се ли притесняваш, когато видиш другите участници?

Спокойна съм за себе си, защото съм учила. Аз не отивам, за да спечеля първо, второ или трето място, а за да трупам опит. Ето, на националното състезание в Пловдив не бях сред първите трима, но това не е проблем за мен. Аз участвах там и миналата година, тогава повече се притеснявах, отколкото сега. Искам да участвам и догодина.

Из пловдивските улици 


С какво още ти помагат тези участия?

Като се явявам на състезания, се упражнявам и научавам това, което съм сбъркала.

А каква музика харесваш?

Слушам поп и рок, но научавам и други видове музика, за да съм подготвена за всякакви случаи – да имам репертоар, както се казва.

До пети клас си учила в друго училище, имаше ли притеснения, че идваш на ново място?

Не е съвсем ново, аз познавам сегашните си съученици още от детската градина. Приятелите и учителите ми помагат да се чувствам спокойна тук.

Какво мислят приятелите ти за многото ти интереси?

Ние си говорим за музика, спорт и мечти.


Интервю на Десислава Христова, 7.а клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник