• Място на свободен дух и модерни решения


*****

На шести декември всички шести класове отидоха на екскурзия до София. Още в седем часа всички бяха готови за път и чакаха пред училището.
 
Първата дестинация беше Националният исторически музей в София. Макар че беше студено и валеше, това не помрачи настроението ни. Влязохме в музея 
и във фоайето ни очакваха две екскурзоводки, които ни разделиха на две групи и започнаха да ни развеждат в противоположни посоки. Всички бяхме очаровани от видяното и дълго коментирахме.
        
Малко след музея отидохме в мол Paradise Center, беше ни дадено време да обиколим и да обядваме. На последния етаж беше пълно със забавления и интересни магазини. После се събрахме пред киното, влязохме в залата и гледахме българския филм "Пътят до Коста дел Маресме", в който се разказва за любовта на един евреин към момиче от същия народ и как той предприема опасно пътешествие с приятеля си, за да я спаси. 


Щом филмът свърши, имахме време да разгледаме мола отново. В четири часа всички чакахме в автобуса и тръгнахме. Макар и изморени, всички бяхме доволни.
 

Мария Ковачева, 6.а клас


*****

Отидохме в мол Парадайз център. Гледахме много интересен филм - „Пътят до Коста дел Маресме”. Филмът беше тъжен, защото се разказваше за евреи, които германците са искали да избият. Когато гледахме филма, на мен и още няколко момичета, Ивана и Михаела, ни стана много тъжно за съдбата на тези евреи. Аз дори поплаках, защото имаше много силни моменти. Филмът е български, разказва се за събития от 1943 година.
       
В мола не беше толкова интересно. Имаше толкова много магазини за какви ли не неща – за дрехи, обувки, козметика, бижута, мебели, детски играчки и много други. На връщане в автобуса ни беше много тясно, защото си бяхме накупили много неща. 


Екскурзията беше много впечатляваща, искам да отида пак. Пожелавам на всички да посетят Националния исторически музей. Много ще ви хареса.
 

Ани Стоянова, 6.а клас

       
 *****

Екскурзоводите в Националния исторически музей бяха добри, обясняваха за всички находки, които бяха изложени за гледане. Там видяхме Панагюрското съкровище и много други археологически находки. На мен ми направи най-голямо впечатление едно женско погребение. В гроба на жената са  оставили най-различни глинени и златни накити.

Мадлен Маркова, 6.а клас






Още СНИМКИ на Силвио Стефанов и Никол Илиева

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник