• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

На 20.11.2014 г., четвъртък, се проведе състезание „И ние обичаме България” за шестокласниците. Организираха го г-жа Анна Владова и г-жа Таня Младенова. Участниците бях осем, разделени в два отбора – „Климентовци” и „Родолюбци”. Съвсем случайно в отбор „Климентовци” се паднаха само момичета (Ивана и Мария Иванова от 6.а, Михаела и Никол от 6.б), а в отбор „Родолюбци” – само момчета (Деян и Даниел от 6.а, Михаил и Марин от 6.в).

 Състезанието се състоеше от пет забавни и интересни кръга, които бях обединени в тема „Историята на България”. Г-жа Анна Владова беше водеща, асистираха й момичета от 10.б клас. Г-жа Владова ги определи като „безценни помощнички”. По време на кръговете публиката също получаваше въпроси, като за всеки верен отговор се спечелваше по лакомство.

В първи кръг имаше осемнадесет въпроса от средновековната българска история – по девет за всеки отбор. Публиката също участваше при затруднение. Всеки верен отговор носеше точка. Вторият кръг беше озаглавен ”Открий на картата”. И на двата отбора им беше предоставена карта на България, където трябваше да поставят дванадесет забележителности на правилните места. За всяка забележителност отборът печелеше по една точка. В третия кръг участниците получиха пословица, написана на глаголица, която трябваше да препишат на кирилица. Отборът, направил всичко безгрешно, получи повече точки. Четвъртият кръг беше „Кой кой е?”. В него един участник от всеки отбор обясняваше на съотборниците си личности от миналото и съвремието. Повече точки получи отборът, познал повече личности. Петият кръг беше най-забавен за отборите. Те трябваше да изработят кукла от царевица. Понеже и двете кукли бяха много хубави, отборите получиха равен брой точки.

Състезанието спечели отбор „Родолюбци”. Те получиха за награда книги на историческа тематика. Г-жа Владова каза: „Момчетата бяха по-знаещи, бързи, съобразителни, лесно разгадаха кода на азбуката, бързо се ориентираха на картата”. На нас като публика състезанието много ни хареса. Игрите бяха интригуващи и много добре премислени. Всички подкрепяха отборите си и се радваха на победите им. Щастливи сме, че станахме част от това чудесно събитие!



Теодора Димитрова и Десислава Христова, 7.а клас,
СИП Електронни медии


ТУК можете да видите албум със снимки на г-жа Маринелия Христова

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник