• Място на свободен дух и модерни решения



На 11 ноември часът на класа за ученици от 11-ти и 12-ти клас се проведе в актовата зала и беше организиран от 11-класничката Памела Монева. По своя инициатива и с помощта на педагогическия съветник г-жа Иванова, Памела изнесе пред съучениците си презентация на тема катастрофите по пътищата. Тя каза, че поводът да го направи е била трагедията със смъртта на пътя на три троянски момчета, която наскоро потресе града. По една тъжна ирония катастрофата беше малко преди 16 ноември - световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

За да разработи темата, Памела е използвала информация от сайта на МВР и един филм, който също открила в интернет. Презентацията посочва основните причини за катастрофи по пътищата – превишена скорост и употреба на алкохол и наркотични вещества. 11-класничката помоли присъстващите да попълнят анонимна анкета с цел проучване на проблемите с употребата на алкохол и наркотици. По нейна преценка по-голяма част от публиката е проявила интерес към презентацията и анкетата.


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник