• Място на свободен дух и модерни решения


На 6 ноември в Актовата зала на училището пред ученици от паралелките „Информатика с интензивно изучаване на английски език“ представители на TSD Services – Троян представиха възможностите за реализация на младите хора в ИТ сектора. Срещата беше в рамките на инициатива “Бъдещето е код”. Целта на инициативата е създаването  на връзка между бизнеса и потенциалните бъдещи кадри, както и разпалване на интереса на учениците към света на информационните технологии.

Герман Гачевски, Мария Маринова и Яна Лазарова обясниха на учениците какво представлява ИТ индустрията и защо си заслужава младите хора да навлязат в нея. Изтъкнаха, че много чужди фирми изнасят дейността си в чужбина, в това число и в България, която представлява водеща аутсорсинг дестинация, като заема първо място в класацията за най-атрактивна дестинация за аутсорсинг в Европа и на девето в целия свят. Запознаха аудиторията с позициите, които се предлагат в софтуерната индустрия в България, изискванията за заемането им, както и с предимствата, които носи работата в ИТ сферата.

На учениците бяха раздадени информационни брошури и бе отправено предложение за посещение в офиса на TSD Services – Троян.

Таня Младенова









Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник