• Място на свободен дух и модерни решения



На 20 октомври на гости в СОУ „Св. Климент Охридски” беше служебният зам.-министър на образованието Ваня Кастрева. Заедно с нея в училището ни дойдоха кметът Донка Михайлова, началникът на РИО Ловеч Еленко Начев, зам.-кметът Поля Димова и представител на вестник ”Аз Буки”, орган на МОН. Г-жа Кастрева бе в община Троян за среща в с. Чифлик с началниците на регионалните инспекторати и бе включила училището ни в своята работна програма.

След разходка из училището, на среща с преподавателския състав зам.-министърът сподели, че тя и другите гости са впечатлени от обстановката, която показва култура и отношение към училищния живот. Тя обърна внимание на факта, че преди време столичното училище, на което е била директор, и троянското СОУ „Св. Климент Охридски” са работили по един и същ партньорски договор с Колежа на Северозападен Лондон. Изказа увереност в качествата на учителския състав, спомена наближаващото честване на 30-годишен юбилей и подчерта, че СОУ „Св. Климент Охридски” наистина има какво да празнува. Училището ни получи от г-жа Кастрева ценен подарък – специално луксозно издание на „Записки по българските въстания”, поръчано от МОН в ограничен тираж.

По-късно следобеда СОУ „Св. Климент Охридски” беше домакин на среща между зам.-министър Ваня Кастрева и учителите на подготвителни групи в общината. 

  
Снимки - г-жа Анелия Иванова

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник