• Място на свободен дух и модерни решения

Голямото четене (поощрителна награда за есе)

Публикувано от Н. Генкова 03 август 2014
Чрез четенето ние се ограмотяваме, разбираме за живота на хора, за които никога не сме чували, или просто се забавляваме. Когато човек чете дадена книга, той е обзет от различни чувства: страх, мъка, тревога за героите. Има хора, за които четенето на книги е скучно и безразлично, но има и такива, които мислят, че да четеш е много по-интересно, защото можеш да се забавляваш и да пътуваш навсякъде с героя. Разбира се, не всички книги са приказни и вълшебни, има и такива за хора, които обичат да разбират все по-нови и по-нови неща за света. Има и трети вид книги, в които се описва реалният живот на хората, любовта, омразата, несправедливостта и алчността.

Предпочитам да чета от книгите с вълшебства. Когато чета определена книга, я чета с интерес, защото искам да узная какво ще се случи по-нататък: какво ще стане с героя, къде ще попадне.

Почти всяка една от книгите, които съм прочела досега, ми е харесала много, но моята любима книга е „Пипи Дългото чорапче” от Астрид Линдгрен. Палавницата ме заразява със своята жизненост, непобедим оптимизъм и безкрайна обич към хората. Колко ли много неоткрити още светове ме очакват в неотворените книги? Много съм любопитна и продължавам своето голямо четене.

Александра Дичевска, 6. клас, СОУ „Св. Климент Охридски”

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник