• Място на свободен дух и модерни решения




Чрез четенето ние се ограмотяваме, разбираме за живота на хора, за които никога не сме чували, или просто се забавляваме. Когато човек чете дадена книга, той е обзет от различни чувства: страх, мъка, тревога за героите. Има хора, за които четенето на книги е скучно и безразлично, но има и такива, които мислят, че да четеш е много по-интересно, защото можеш да се забавляваш и да пътуваш навсякъде с героя. Разбира се, не всички книги са приказни и вълшебни, има и такива за хора, които обичат да разбират все по-нови и по-нови неща за света. Има и трети вид книги, в които се описва реалният живот на хората, любовта, омразата, несправедливостта и алчността.

Предпочитам да чета от книгите с вълшебства. Когато чета определена книга, я чета с интерес, защото искам да узная какво ще се случи по-нататък: какво ще стане с героя, къде ще попадне.

Почти всяка една от книгите, които съм прочела досега, ми е харесала много, но моята любима книга е „Пипи Дългото чорапче” от Астрид Линдгрен. Палавницата ме заразява със своята жизненост, непобедим оптимизъм и безкрайна обич към хората. Колко ли много неоткрити още светове ме очакват в неотворените книги? Много съм любопитна и продължавам своето голямо четене.

Александра Дичевска, 6. клас, СОУ „Св. Климент Охридски”

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник