• Място на свободен дух и модерни решения


Книгата е майка на знанието. Тя ни учи на много неща – да оценяваме истинските приятели, да не се предаваме лесно и да се борим докрай.

Моята любима книга е „Мечо Пух”, написана от Алън Милн. В нея се разказва за едно плюшено мече и неговите приятели, за техните весели преживявания и случки. Харесват ми забавните му мисли като тази: „Има само едно неща, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед”.

Всеки може да прочете тази книга, дори и вече пораснал, но чрез нея винаги ще си остане дете. Героите в тази книга ни учат, че в беда винаги трябва да си помагаме и да се подкрепяме. Идеята за симпатичния лакомник Мечо Пух идва от Кристофър Робин. Чрез него авторът ни показва какви трябва да бъдем към своите близки -  всеотдайни към приятелите и винаги готови да протегнем ръка.

Не мога да си представя живота без книга, бих се чувствала бедна и много самотна.

Допирът до книгата ме пренася в света на духовното, прави ме съпричастна с това, което се случва в света наоколо.

Книгата е ключ към знанието. Дори и нас да ни няма, книгите ще разказват за нашето минало и ще водят хората след нас към бъдещето.

Зорница Дамянова Дамянова, 5 клас, СОУ „Васил Левски”

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник