• Място на свободен дух и модерни решения


   
Пълна 6-ца на национален изпит кара ли те да се чувстваш специална?  
Когато някой е оценил способностите ти, значи не си останал незабелязан, а щом се открояваш, то непременно си по-специален.  

Кой фактор най-много допринесе за този личен резултат? 
Нито за изпитите след 7-ми клас, нито за матурите съм ходила на частни уроци, така че най-значимият фактор са упоритостта ми и вниманието, отделено на часовете по български език и литература.

Ще използваш ли оценката при кандидатстване във ВУЗ и какви шансове ти дава тя?    
Ако резултатите от матурите са добри, могат да се използват като "пропуск" за много специалности в различни университети в страната. Лично моите влизат в балообразуването, заедно с оценките ми от изпит в Софийски университет.

С какви други задачи те научи училището да се справяш като за Отличен?  
Тук всички ние ставаме хора и придобиваме способности, свързани с общуването с околните и справянето с трудностите. В нашето училище аз получих възможността да изразявам свободно себе си и придобих отлични организаторски умения, които със сигурност ще ми служат и занапред.  

Какво ще посъветваш по-малките ученици, на които зрелостните изпити предстоят?  
Матурите са един от многото малки прагове по пътя към зрелостта, а за да бъде преодолян той, са нужни труд и постоянство. Нека не оставят подготовката за последния момент, защото всяка една година е важна. Бъдете любознателни и не се отказвайте, защото нищо не е непосилно трудно, стига да сме добре подготвени за него.



 

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник