• Място на свободен дух и модерни решения



Сподели ни чий пост зае на тазгодишния 9 май.

На тазгодишния 9 май аз заех за един ден поста на председателя на Общинския съвет на община Троян г-н Ангел Балев. Макар че денят, прекаран в Общината, излетя сякаш за минута, това, което ми направи много силно впечатление, бе неговата динамика. Противно на общественото мнение, че работата на управленчески пост е щракане с палци, аз се убедих, че това е отговорна и приятна служба, изискваща креативност и гъвкавост.

Какво ново научи през този ден?

Аз и учениците от останалите средищни училища в общината имахме шанса да се запознаем отблизо с работния процес в канцелариите на всеки един от ресорите на община Троян. Интересен факт е, че почти всички служители посочват като положителна тенденция навлизането на комплексно обслужване на гражданите, което много ускорява бюрократичните процедури, а като спънка - неадекватно съставените законови наредби.

Какво е чувството да застанеш от "другата страна"?

Моят ден в община Троян бе изключително зареждащ с позитивизъм. Да застана "от другата страна" за мен бе предизвикателство, но и ценен опит, който ме научи, че какъвто и пост да заемаш, където и да се намираш по социалната стълбица, трябва да си преди всичко човек - пълнокръвен, съпричастен, гъвкав, интелигентен, разбиращ. 

Паулина Пенчева, 12.а клас


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник