• Място на свободен дух и модерни решения




На 10.04.2014 г. идеи за развитието на туризма в Троянския край предложиха  учениците от 11.б клас на паралелка "Стопански мениджмънт" при защитата на своето задание. Четирите екипа  разработиха общ туристически комплекс "Планински рай", който включва: хотел, пицария, механа, италиански ресторант и сладкарница. Оригиналните предложения, свързани с инфраструктурата, интериора, организацията, управлението и финансирането на  обектите, бяха атрактивно представен пред гости от десети и дванадесети клас. Освен подготвените аргументирани бизнес планове за дейността, учениците се бяха постарали да демонстрират своите кулинарни умения. Всеки екип пресъздаде самобитната атмосфера на  заведението си, като поднесе на гостите своя основен специалитет.  Интересен елемент на защитата беше професионалната реклама чрез брошури, менюта, интернет сайт и телевизионен клип.

Предлагаме на читателите на сайта рецепта за спагети "Кристияно": 
Продукти за 4 порции: 360 г спагети, 100 г шунка, 250 г консервирани домати, сол, смлян черен пипер, магданоз, настърган кашкавал. 
Приготвяне: Спагетите се сваряват, отцеждат се от водата и се поставят върху 4 парчета хартия за печене (нарязана на квадрати). Отгоре се посипват с нарязаната на кубчета шунка и консервираните домати. Посоляват се на вкус и се подправят със смлян черен пипер. Поръсват се с настърган кашкавал и нарязан на ситно магданоз. Краищата на хартията се събират и се връзват. Кесийките се подреждат в тава за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за 10 минути. Запечените спагети във вързопчета се поднасят веднага. 
Боряна Петрова, главен учител

 
 

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник