• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

ИНТЕРВЮ С ПАУЛИНА ПЕНЧЕВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УЧЕНИЧЕСКИЯ СЪВЕТ



Колко картички подготвихте за 14 февруари?

Паулина: Общо 200 - 100 валентинки и 100 трифонки. Дизайнът на валентинките беше на Илиана от 9.б клас, а трифонките бяха като миналогодишните. За изработването на картичките се погрижиха учениците от Ученически съвет, подпомогнати от учителите по информатика. А за раздаването им бяха сформирани групи от „купидончета”.

Защо освен валентинки имаше и трифонки?

Паулина: Името „трифонка” е по подобие на „валентинка” и е в чест на Трифон Зарезан. Така ние зачитаме и българския празник.

Кои бяха получатели на картичките? 

Паулина: Най-много картички отидоха при учениците от 6-тите и 7-мите класове. Към 10 броя картички бяха изпратени до учители. Първи свършиха валентинките. За разлика от миналата година, нямаше нито една картичка с недобронамерен текст.

А откъде дойде идеята за снимки в рамки като сърца?

Паулина: Харесахме тази идея от миналогодишния 14 февруари, когато такива снимки се правиха на центъра на града. Г-н Борджуков изработи от стиропор сърцата,  г-жа Весела Кънева ги украси, а г-жа Анелия Иванова отговаряше за снимките. Г-жа Кънева е новият педагогически съветник в училището, а г-жа Иванова е учителят, който ще помага на работата на Ученическия съвет. Имаше голям интерес към снимките, направиха се около 100.


Интервю на Дениса, Яна и Десислава от 6.б клас
СИП Електронни медии

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник