• Място на свободен дух и модерни решения


В един свят далеч от нашия на име Абрамауърлд всичко било наобратно – мравките били огромни, а великаните – малки. Там дори Коледа е през лятото, а хората живеят в огромни несесери. В един огромен червен несесер живеел Мики. Той имал двама приятели – Рафаел и Лео.

Един ден Мики, Рафаел и Лео отишли на разходка в кралството Баня. Там хората били гъби, къщите им - мивки, а дворецът – вана. Както тримата приятели си вървели из полята от плочки, видели в реката от шампоан да се дави гъбата Спондждаф. Нашите герои отишли да му помогнат. Извадили го от реката с една четка от дърво. Попитали го как е паднал в реката. Той им отговорил, че си е играел на люлките край реката с приятеля си Спонджинг и докато се надскачали от люлките, паднал назад, претърколил се и цопнал в реката. Спонджинг се опитвал да му помогне, но течението било силно и го отнесло. 

Спондждаф веднага се върнал при люлките, довел и спасителите си, но там нямало никого. Спонджинг бил тръгнал да го търси. Затова новите приятели продължили търсенето. Сблъскали се със Спонджинг пред ванения дворец. Така се намерили и продължили играта си.

Николай Ковачев от 5.а клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник