• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии



Неотдавна прочетох, че: 

„Мозъкът ни е много сложен и не сме разбрали докрай възможностите му. И колкото и да го пълним с информация, колкото и работа да ни върши в ежедневието, всъщност използваме изключително малка част от неговия потенциал.”

„Внушението, използвано при сугестопедията, не бива да се бърка с хипноза! Лекарят започва да търси други, нехипнотични пътища да помага на своите пациенти и открива, че голяма част от добрите резултати на хипнозата могат да бъдат постигнати и само чрез внушение. То не приспива волята, а е универсален комуникационен фактор, който взема участие през всеки миг от живота ни, макар и невинаги нарочно.”

„Ако случайно сте се чудили защо например децата имат любими учители, при които помнят по-лесно, разбират по-добре и спазват по-високо ниво на дисциплина, а други просто побъркват – отговорът е във внушението. Оказва се, че доброто познаване на материята не е гаранция за успеха на учителя, защото той въздейства най-напред като личност. Усмивката, облеклото, движенията, походката, интонацията на говора, цялостното отношение към ученика имат решаващо значение, въпреки че се прокрадват зад поднасяната на преден план логика на речта.”

„В дългогодишните си изследвания проф. Лозанов е воден от своето верую - граница на възможностите ни няма." 

Информацията е взета от септемврийския брой на списание „Осем”. Ако ви е станало интересно, можете да го потърсите в училищната библиотека.

Илина Йотова, 6.б клас,
СИП Електронни медии

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник