• Място на свободен дух и модерни решения

Търсене

BG Web Counters


Tyxo.bg counter

Посещения през предишния месец

Кампания "Лист по лист"

Публикувано от Н. Генкова 14 ноември 2013


“ДАР ЗА МОЕТО УЧИЛИЩЕ“ на фондация „Национален алианс за работа с доброволци” — Пловдив е една от най-ефективните национални кампании, насочена към популяризиране ценностите на доброволчеството. 

В град Троян кампанията ще се проведе под мотото „ЛИСТ ПО ЛИСТ” в периода от 18 ноември до 5 декември 2013 година като акция за събиране на отпадъчна хартия. Целта на инициативата е чрез средствата от предаването на хартията за вторични суровини да се подпомогне издаването на сборник с наградените през годините ученически творби от литературния конкурс „Климентови дни”.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година от СОУ „Св. Климент Охридски” – Троян в рамките на есенните състезания Климентови дни и е общински, а от миналата година – областен. Този сборник ще представи талантливи ученици от Троян и областта. Литературните задачи са винаги различни и провокативни: есе „Голямото четене”, вдъхновено от едноименната кампания на БНТ и отразено от националната медия; есе „Най-хубавата дума в българския език” с много участници и краен продукт – своеобразен Речник на най-хубавите думи в езика ни; „Книга с лица” – съчинение в съавторство (дете и родител, брат и сестра, двама приятели, влюбена двойка); текст, предизвикан от стихотворение („Умира бавно този,/ който не пътува,/ и този, който не чете,/ и който музика не слуша,/ и който във очите няма благодарност…”); приказка или есе по зададено изображение (коне, които напускат въртележката в лунапарка); есе „България си ти” под патронажа на едноименното национално движение. Считаме, че е време наградените творби да станат достъпни за широката публика. 

Инициативата е на Център за работа с доброволци към НЧ „Наука-1870 г.” – Троян, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, в партньорство със СОУ „Св. Климент Охридски”. Пунктове за събиране на хартия ще има в двете институции в рамките на работното им време. За контакти: 0670/6 20 60; 0898871019

Приемателният пункт в СОУ "Св. Климент Охридски" е на входа на училището, при училищната охрана

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник