• Място на свободен дух и модерни решения


“ДАР ЗА МОЕТО УЧИЛИЩЕ“ на фондация „Национален алианс за работа с доброволци” — Пловдив е една от най-ефективните национални кампании, насочена към популяризиране ценностите на доброволчеството. 

В град Троян кампанията ще се проведе под мотото „ЛИСТ ПО ЛИСТ” в периода от 18 ноември до 5 декември 2013 година като акция за събиране на отпадъчна хартия. Целта на инициативата е чрез средствата от предаването на хартията за вторични суровини да се подпомогне издаването на сборник с наградените през годините ученически творби от литературния конкурс „Климентови дни”.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година от СОУ „Св. Климент Охридски” – Троян в рамките на есенните състезания Климентови дни и е общински, а от миналата година – областен. Този сборник ще представи талантливи ученици от Троян и областта. Литературните задачи са винаги различни и провокативни: есе „Голямото четене”, вдъхновено от едноименната кампания на БНТ и отразено от националната медия; есе „Най-хубавата дума в българския език” с много участници и краен продукт – своеобразен Речник на най-хубавите думи в езика ни; „Книга с лица” – съчинение в съавторство (дете и родител, брат и сестра, двама приятели, влюбена двойка); текст, предизвикан от стихотворение („Умира бавно този,/ който не пътува,/ и този, който не чете,/ и който музика не слуша,/ и който във очите няма благодарност…”); приказка или есе по зададено изображение (коне, които напускат въртележката в лунапарка); есе „България си ти” под патронажа на едноименното национално движение. Считаме, че е време наградените творби да станат достъпни за широката публика. 

Инициативата е на Център за работа с доброволци към НЧ „Наука-1870 г.” – Троян, част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци, в партньорство със СОУ „Св. Климент Охридски”. Пунктове за събиране на хартия ще има в двете институции в рамките на работното им време. За контакти: 0670/6 20 60; 0898871019

Приемателният пункт в СОУ "Св. Климент Охридски" е на входа на училището, при училищната охрана

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник