• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

През изминалата седмица в нашето училище имаше два малко по-необикновени дни, по-скоро - следобеди. На 17 и 18 април се проведоха Дни на отворените врати, по време на които деца, съответно кандидат-първолаци и кандидат-петокласници, имаха възможността да посетят училището ни заедно със своите родители.


От 15 до 18 часа в двата дни ние - учители и ученици, ги очаквахме в уютната обстановка на нашето училище. Още от фоайето всеки посетител се срещаше със своя гид, който го развеждаше из коридорите и стаите, където учители по различни предмети очакваха бъдещите ученици, готови да дадат полезна информация за паралелките, които предлагаме. Някои от тях бяха подготвили и изненади за децата - интересни задачи, презентации, книжки и учебници. Кабинетът по химия бе изключително интересна спирка от обиколката - там възпитаниците на паралелките по екология показваха впечатляващи опити, които всеки можеше да направи и сам.  В кабинета по музика през цялото време имаше певци, музиканти и танцьори, очароващи със своите таланти, а в плувния ни басейн всеки, който си носеше бански, успя да поплува под зоркия поглед на спасителя.

Обиколката на всички завършваше в наскоро ремонтираната ни и украсена Актова зала, където бяха посрещнати с пита и мед от г-жа Александрова. Там бяхме разположили ателиетата по изкуства - рисуване, създаване на пана от природни материали, оцветяване на гипсови фигурки. Децата се забавляваха и майсторяха със сръчните си ръчички, докато родителите им получаваха нужната информация, която да им помогне да вземат своите семейни решения. 

Надяваме се да сме насочили вниманието на родители и ученици към добрата материална база, квалифицираните преподаватели и съвременния начин на обучение, които СОУ „Свети Климент Охридски“ предлага, за да докажем, че нашето училище е място на свободен дух и модерни решения.


Паулина Пенчева, 11.а клас
СИП Електронни медии
АЛБУМ  със снимки от двата дена

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник