• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии


Един обичаен съботен ден - излежаване до късно в леглото, с чаша уханно кафе или пък чай… но не съвсем. 

В ранните зори на 20 април (събота) група от 20 ентусиасти - преподаватели и ученици, решили да се включат в тазгодишната кампания „Да изчистим България за един ден“, се качихме в училищния автобус и с усмивка на лице потеглихме към Беклемето - мястото, на което и миналата година почиствахме. За жалост, неразтопената снежна покривка около чешмата „Еделвайс”, точно под Арката на свободата, възпрепятства почистващата акция, затова решихме да почистим няколко от по-големите отбивки по пътя нагоре, както и  участъците по протежението на мантинелата, където видимо имаше нужда от намеса. Така с общи усилия успяхме да съберем повече от 50 чувала с най-различни отпадъци - от строителни материали, през опаковки от храни и пластмасови бутилки, та чак до обувки и прибори.

След добре свършената работа бяхме гостоприемно посрещнати на топъл обяд в хижата на  фирма „Калинел“. Тук е моментът да благодарим на семейство Радевски, които, както миналата, така и тази година отвориха широко вратите на дома си и бяха така добри да ни приемат и нагостят. 

Мисля, че в края на деня всеки от нас си даде сметка за това как един ден в годината, през който да събираме отпадъци, не може да бъде компенсация за останалите 355 дни, през които нехаем къде ги изхвърляме.

Стефания Калева, 10.а клас
СИП Електронни медии

ТУК - много снимки на г-жа Иванка Цекова

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник