• Място на свободен дух и модерни решения

Покана

12 март 2013


Уважаеми г-н директор,

Каним Вашите ученици да вземат участие в творческото писане онлайн, което се организира за първи път в страната на 30 март 2013 г. от 10,00 до 14,00 часа от издателство „Просвета“ с партньорството на екип „Образование“ към програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

В него ще вземат участие ученици от 5. до 12. клас включително в две жанрови категории: създаване на разказ по цитат от известен автор или по зададено начало, в обем до 1000 думи, или създаване на есе или стихотворение (по избор) по предложена фотография или фраза, в обем до 700 думи.

Авторитетно жури от изтъкнати наши поети, писатели, журналисти и учители под председателството на проф. Кирил Топалов ще оцени победителите в конкурса, които ще бъдат представени по програма „Христо Ботев“ на БНР, както и на страниците ни в интернет.

Класираните ученици на първо, второ и трето място в двете възрастови групи – за прогимназиален и гимназиален етап на обучение, ще получат големи награди: таблет, електронен четец, цифров фотоапарат. Специална награда – лаптоп, ще има и за учителя, ръководител на клуб по български език и литература с най-много участници в творческото писане онлайн. Всеки участник в надпреварата с думите ще получи подарък – книгата „Творческо писане” на Калина Михова.     

Обръщаме се с молба към Вас да уведомите учителите по български език и литература за условията на конкурса  и включването на учениците им в него.


Ако имате въпроси, пишете на адрес: pisane@prosveta.bg
               

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник