• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

На Пролетния базар нашата ученическа общност събра сумата от 157,14лв., която бе предназначена за материална помощ на малката Симона, наскоро изгубила своята майка. Днес сутринта (05.03) аз, Стефания и Ива, заедно с госпожа Иванка Цекова и Макси от предучилищната група отидохме до дома на Симона и нейния татко, за да занесем закупените неща. Те, по препоръка на жена, която помага на бащата в отглеждане на детето, бяха кашон с памперси, 10 кутии с бебешка храна и няколко пакета мокри почистващи кърпички.

С усмивки на лицата пристъпихме прага на дома им и заварихме малката Симона току-що станала от сън, с прозявка на уста и широко отворени живи очички. Вече свикнало с това да го заобикалят непознати лица, малкото момиченце лесно ни прие и игриво протягаше ръчички, озовало се в прегръдките ни. Порадвахме й се, а след това си тръгнахме умилени и радостни от факта, че всички ние - учениците и учителите от СОУ „Свети Климент Охридски“, сме извършили нашата добрина. Протегнали сме ръка към едно малко същество с големи невинни очички, неспособни да оставят никого безразличен.

Оценили нуждата от разбиране и взаимопомощ между хората, ние възнамеряваме и занапред да подтикваме нашата ученическа общност да се включва в подобни благотворителни каузи и да бъде отворена към страданието на другите. Защото понякога лошата оценка и несподелената любов далеч не са най-лошото, което може да се случи на един човек.

Паулина Пенчева, 11.а клас
СИП Електронни медии

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник