• Място на свободен дух и модерни решения

 СИП Електронни медии


Прочетох първия брой за 2013-та на ''Знание'' (списание на Би Би Си за България), както се казва, на един дъх. Обичам да гледам всички канали на "Дискавъри", а списанието е точно от този тип. Хареса ми, защото статиите са за велики според мен хора. Велики, защото са на предела на своите възможности, но решени  да изпълнят всичко и на всяка цена.

59- годишният Сър Ранълф Файнс, въпреки 24-чсовия мрак, -70-градусовите температури и вятър, вариращ около 100-150 км/ч., се опитва да прекоси континента със ски. Заедно с екип от 5-има души той ще стане първият човек, прекосил Антарктика през зимата. Никой и никога в историята на планетата не е минавал повече от 100 километра по време на антарктическата зима. Файнс ще се опита да премине 3200 км, останалото са само подробности.

Австриeцът Феликс Баумгартнер, може би най-бързият човек на земята, е развил 1342 км/ч. само с помощта на гравитацията. Учените са изчислили, че той е бил по-бърз от новото Ферари 458.

Самуил Симеонов, 9.б клас
СИП Електронни медии

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник