• Място на свободен дух и модерни решения

Търсене

BG Web Counters


Tyxo.bg counter

Посещения през предишния месец

На предела на възможностите

Публикувано от Neli Genkova 10 февруари 2013

 СИП Електронни медии


Прочетох първия брой за 2013-та на ''Знание'' (списание на Би Би Си за България), както се казва, на един дъх. Обичам да гледам всички канали на "Дискавъри", а списанието е точно от този тип. Хареса ми, защото статиите са за велики според мен хора. Велики, защото са на предела на своите възможности, но решени  да изпълнят всичко и на всяка цена.

59- годишният Сър Ранълф Файнс, въпреки 24-чсовия мрак, -70-градусовите температури и вятър, вариращ около 100-150 км/ч., се опитва да прекоси континента със ски. Заедно с екип от 5-има души той ще стане първият човек, прекосил Антарктика през зимата. Никой и никога в историята на планетата не е минавал повече от 100 километра по време на антарктическата зима. Файнс ще се опита да премине 3200 км, останалото са само подробности.

Австриeцът Феликс Баумгартнер, може би най-бързият човек на земята, е развил 1342 км/ч. само с помощта на гравитацията. Учените са изчислили, че той е бил по-бърз от новото Ферари 458.

Самуил Симеонов, 9.б клас
СИП Електронни медии

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник