• Място на свободен дух и модерни решения

Последната седмица преди дългоочакваната коледна ваканция в СОУ „Свети Климент Охридски“ не беше просто една обикновена седмица, а седмицата на Коледния базар. Инициативата, организирана от Ученическия съвет с огромната помощ от страна на госпожа Иванка Цекова, се проведе от вторник до четвъртък всяко голямо междучасие във фоайето на училището.

Започнахме усилено от понеделник, за да представим два щанда - един с кулинарни вкусотии, приготвени от учители и ученици, и един с предмети на коледна тематика, изработени от децата от начален курс и предучилищната група. Събитието раздвижи цялото училище, след като учители и ученици се тълпяха, нетърпеливи да опитат кулинарните изкушения - кекс, курабийки, мъфини бяха само част от многообразието от сладкиши, които предложихме. Тук е моментът да благодарим на всички учители и ученици, без чиито вкусни рецепти и време, прекарано в кухнята, този щанд нямаше да съществува!

В съседство, разбира се, също не липсваше интерес - нестандартните коледни картички, украсите за елха от хартия, миниподаръчетата и красивите разделители за книги също се купуваха за отрицателно време. Някои учители бяха донесли и предмети, които да продадем на базара, за което също горещо благодарим!

Настроението прекрасно се допълваше от коледните песнички, които звучаха в същото време. Емоциите бяха големи, особено благодарение на малките ученици, за които, мисля, всичко това беше едно много интересно предколедно преживяване. Тъй като те бяха основните помощници и изработиха почти всички предмети на базара, получиха документ благодарност и подаръци: футболни топка за 4. и 3.а - класовете, взели най-активно участие, и цветни стенни часовници за останалите класове и предучилищната група.

Изключително много се радваме, че успяхме да осъществим тази инициатива и да зарадваме и малки, и големи, да направим живота в училище с една идея по-интересен. Събраната сума от Коледния базар (общо 203,67лв) ще бъде използвана за бъдещи инициативи на ученическия съвет, дейностите по които ще бъдат възобновени веднага след Нова година.

Паулина Пенчева, 11.а клас, председател на Ученическия съвет (УС)

 Снимки на г-жа Цекова от срещите на УС с децата от начален курс вижте ТУК

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник