• Място на свободен дух и модерни решения



За втори път преподавателят по английски език и история на английски език Анчо Мавродиев разработи и спечели финансиране по проект към Центъра за развитие на човешките ресурси по секторна програма „Коменски“ на европейската програма „Учене през целия живот“. През 2009 г. той участва в курс на тема „Нови технологии в преподаването на английски език“, проведен в Кембридж, Великобритания.

Тази година двуседмичният курс във Великобритания (1 - 15 юли) на тема „Преподаване на учебен предмет на чужд език“ беше проведен от International Project Centre в административния център на графство Девън – Ексетър. Придобитите знания и практически опит ще бъдат изключително полезни за г-н Мавродиев и неговите възпитаници от профилираните паралелки в часовете им по история, които се водят на английски език - една привилегия за учениците да обогатяват и усъвършенстват английския си.

От програмите, които предлага Центърът за развитие на човешките ресурси, могат да се възползват и учители, и ученици, и студенти. Напомняме:

* Секторна програма „Коменски“ предлага индивидуални квалификационни курсове за учители. Преподавателката по английски език Марияна Станчева вече беше на курсове в Ексетър, Нюкасъл и Дънфермлин.
* Програма eTwinning  дава възможност за съвместни проекти на наши учители и ученици с други европейски училища. Нашето училище работи през 2011 г. по проекта „Приключенията на малкия Туини”.
* А програма Еразъм  е  насочена към българските студенти, които имат амбиции да специализират в реномирани европейски университети.

Европейските програми добиват все по-голяма популярност и се надяваме все повече наши учители и ученици ( а и нашите възпитаници – настоящи и бъдещи студенти) да се възползват от възможностите им.


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник