• Място на свободен дух и модерни решения




На 5-ти и 6-ти октомври 2.б  клас беше на хижа „Хайдушка песен”.  След кратък обяд започна дългоочакваната игра „Оцеляване в пустошта”. За целта децата предварително си избраха двама водачи, които от своя страна подбраха участниците в своите отбори. Капитан на „Ястребите” стана Мариян – Батето, а на „Вълците” – Тончо. Целта на играта е по даден жокер състезателите да намерят всеки един от 12-те плика, в които се крие поредната задача. Отборът, пръв намерил плик, печели точка. Отборът, пръв изпълнил задачата от плика, също печели точка. 

Играта продължи много емоционално през целия ден. Не липсваха и сълзи на играчи от губещия отбор. Хижарите  Маргарита и Пламен непрекъснато подкрепяха играчите с чайници ароматен горски чай. Състезанието завърши чак на смрачаване с убедителната победа на „Ястребите”, за която много помогнаха задружността на състезателите и логическите заключения на Ростислав Станев.

Стигна се до кулминацията на състезанието – наградата. Тя беше огромна торта с надпис „Оцеляване в пустошта”. „Ястребите” имаха пълното право да я изядат сами. За това какво стана с нея, говорят най-добре думите на Юлия: „Ние сме задружен клас и тортата ще ядем заедно с „Вълците”. Това е просто игра. Другия път може пък ние да паднем.” Последва мигновено опустошаване на великолепния сладкиш с … лъжици.

Веднага след това започна представянето на маскираните деца. Водещи на шоуто бяха какички от 6.б клас. Изведнъж светлините изгаснаха  и в притихналата зала се появи Горският дух. Той кръсти всички малчугани с планинарски имена. Не пропусна да кръсти и кака Зорка, доктора на групата Теодоси Кабакчиев, жена му Милена и двете му деца – Стилиян и Калоян. Последни получиха имена хижарите.

След  този наситен с много емоции ден сънят идва бързо и късно вечерта всички заспаха като къпани. На сутринта след закуска – отново игри, смях, закачки. Няма да забравя думите на хижарката Маргарита, че с ужас ни е очаквала, защото е знаела, че хижата ще бъде обърната наопаки. И колко приятно е била изненадана от децата. „Искам и аз да съм на 8 години във 2.б клас  и да играя играта.”

По обед училищният автобус ни прибра в Троян уморени, но щастливи и очакващи още много приятни мигове  заедно в планината.
 Даниел Андреев

Разгледайте ОЩЕ СНИМКИ

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник