• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

На 26 юни (вторник) от 18 ч. в троянското читалище бе представена пиесата  „Вражалец“ по Ст. Л. Костов. В ролите се въплътиха група талантливи ученици от СОУ “Св. Кл. Охридски“, които ни показаха завидните си актьорски умения и напълно заслужено неведнъж бяха аплодирани.  Пиесата бе с интересен и лесен за възприемане сюжет, с множество забавни моменти, поднесена на публиката с точна умереност.  

А когато завесите се спуснаха и публиката благодари на младите актьори за чудесното изпълнение, дойде ред за връчване на дипломите на тазгодишните зрелостници от  нашето училище. Първенец на випуска е Мелис Идризова, която бе пример за отличен  ученик, доказала многократно себе си в различни състезания и събития. Като по традиция обстановката беше емоционална, не липсваха и сълзи, но се видяха и много усмивки на млади хора, готови да преминат в един нов етап от живота си. 

Пиесата  „Вражалец“ и цялата емоционална вечер бе една  „глътка свеж  въздух“  в нашето забързано ежедневие, в което постоянно опитваме да догоним времето, вместо да се наслаждаваме на всяка една секунда от него, но мисля, че именно събития като това карат човек да погледне на заобикалящия го свят по един по-различен начин и да си даде сметка за някои важни неща. 
Стефания Калева, 9.а

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник