• Място на свободен дух и модерни решения

Търсене

BG Web Counters


Tyxo.bg counter

Посещения през предишния месец

Ще вземем частичка от вашето гостоприемство

Публикувано от Н. Генкова 21 юни 2012 Какви си вашите впечатления от града ни?

Г-жа Анете Майдер: Голямо впечатление ми направи гостоприемството на хората - както в семействата, така и при посрещането в училищата. Много беше приятно да видим момичетата с национални носии, хляб и сол на входа на училището ви. В СОУ "Свети Климент Охридски" ми хареса идеята на абитуриентите да подаряват по една картина за галерията на училището всяка година, а в СОУ "Васил Левски"- коридорът с европейските знамена. Интересен ми е и фактът, че учениците от 1. до 12. клас са в една сграда, защото в Германия това не е така. Впечатли ме също работата с децата в Шошковата къща – интересът им към театъра, останалите занимания, които също осмислят свободното им време. Това, което не очаквах, е че учениците тук имат малко по-лоша дисциплина в сравнение с нашите. Мислех, че учителите са по-строги.
 Катарина Майдер: Харесва ми, че вечер на площада се събират хора и си прекарват времето заедно. Хареса ми също много добрата организация на пикника, който направиха родителите на децата, работейки заедно.


Мислите ли, че този ученически обмен може да накара по-голям брой ученици от нашето училище да четат и говорят свободно на немски? 

Г-жа Анете Майдер: Надяваме се, че посещението ни ще мотивира повече ученици да изучават нашия език, не само защото е един от най-разпространените в Европейския съюз, а и защото все повече българи отиват да учат и работят в Германия, а за тази цел е необходимо добре да се владее езикът. Радвам се, че тук работят толкова прекрасни учителки по немски, без които контактът би бил невъзможен.
Катарина Майдер: В днешно време владеенето на повече от един език е важно да се стимулира, защото това улеснява разбирателството между различните народи.
Надявам се, че нашият обмен ще продължи в тази форма и в бъдеще. Сега ще вземем частичка от вашето гостоприемство вкъщи и се надяваме да се научим да обичаме и ценим природата, а и да работим колективно също като вас. Много благодаря за хубаво прекараните дни, с удоволствие бих дошла отново.

 Интервю на Паулина Пенчева и Ива Петкова от 10.а клас

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник