• Място на свободен дух и модерни решения


„Две шепи вода” е уникално по рода си събитие – инициирано и организирано не за първи път от нашата колежка Ваня Иванова и екип от ученици и учители от СОУ „Св. Климент Охридски” - Троян. Тази година имахме два лъча – от изворите на реките Черни и Бели Осъм, водите от които се предаваха от ръка на ръка – пеша, на колелета и с транспорт, докато стигнат центъра на града, където се смесват и символично тръгват на път. Събитието е придружено и с няколко екоработилници, които са забавни и атрактивни за децата. Идеята е простичка – природата е неоценимо богатство, водата е живителна сила. Ние трябва да се научим да ги пазим. Затова водим с нас деца високо в планината, затова ги учим и възпитаваме в специално отношение към земята и любов към всичко нейно.

Тази година проектът беше подкрепен от Министерството на околната среда и водите, а наши неоценими партньори бяха Училището за планински водачи – с. Черни Осъм, в лицето на неговата директорка, г-жа Румяна Велешка, колеги и ученици, които бяха особено отзивчиви, своеобразни домакини и участници в нашия лъч; клубовете по ориентиране и планинско колоездене в Троян; Община Троян; Музей на народните занаяти - Троян; ученици от ОУ ”В. Левски” – Орешак; фирма „Калинел” - Троян; Паркова дирекция Централен Балкан; МБАЛ - Троян; РУ на МВР - Троян; управата на вододайната зона (Черни Осъм). На всички тях – сърдечно благодарим!

Анелия Иванова

Разгледайте и албумите със снимки на г-жа Иванка Цекова и г-жа Анелия Иванова:

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник