• Място на свободен дух и модерни решения

На 28 март училището ни за първи път се включи в Националното състезание по правопис на английски език – Spelling Bee. Състезанието е насочено към учениците от 4. до 7. клас и целта му е да провери колко добре учениците могат да спелуват думи на английски език. Организира се с подкрепата на фондация „Америка за България” от Центъра за приобщаващо образование и Корпуса на мира и е под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката.


В училищното състезание взеха участие 18 ученици от 4. до 7. клас, които се готвиха усърдно и продължително за него. Участниците преминаха през 8 кръга, като с всеки изминал кръг сложността на думите се увеличаваше. Надпреварата беше изключително оспорвана, но в крайна сметка първите 3 места бяха заети от най-добрите. Победител стана Борис Иванов от  7.а клас. Той се отличи със завидно спокойствие и знания и беше единственият, който не допусна нито една грешка.  За първото място до последно се бори достойният претендент Теодор Драгнев, който остана на втори. На трето място се нареди Кольо Петров.

Всеки участник получи значка с логото на състезанието, тетрадка речник, отново с логото на състезанието, и сертификат за участие. За победителя имаше и специална награда, присъдена от нашето училище – английско-български и българо-английски речник. Борис Иванов ще представи училището ни на регионалното състезание, което ще се проведе на 28 април във Велико Търново. Нека му пожелаем успех!

                                                  Йорданка Маринова, преподавател по английски език

Още снимки от състезанието - ТУК

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник