• Място на свободен дух и модерни решения


ЕСЕТО Е ВДЪХНОВЕНО ОТ ЦЯЛОСТНИТЕ МОТИВИ НА ТВОРБАТА

Днес денят  ти започва с усмивка, усмихни се широко, приеми я, позволи й да те нарисува такъв, какъвто никога не си бил, и нека те видят повече хора, защото чувството, че си щастлив, умира бавно и мъчително. Боли те във всяка твоя мисъл, боли във всяка твоя частица.

Да умираш  бавно, означава да се пречистиш.

И в тази изкривена представа за реалност като в стъклени прегради блъскаш се и се луташ в твоите собствени  светове, но и там няма подслон, защото някой  някъде те е обидил, излъгал, бил е надменен и ги е разрушил всичките - твои съкровени местенца, той ги е разрушил до едно.

Тихо е и няма музика, няма ги любимите филми, няма ги приятелите, и теб те няма. Празно тяло в черно наметало. Бавно е, защото, изнемощял, човекът не е осъзнал колко е могъщ. Животът е една малка искрица, порив към наслада, да дишаш дълбоко и да я запалиш, да я превърнеш в огън.

Изправяш се и градиш тези разрушени покои, бавно е, но докато ти  умираш, светът те чака отново да го завъртиш около себе си.

Не се обръщай назад, сега миналото е враг, бъди нов, непознат на себе си.

Днес денят ти започва с усмивка, усмихни се...

Иван Минков Вълчев, 11.в клас, СОУ "Св. Климент Охридски"

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник