• Място на свободен дух и модерни решения


Вчера (22.11) по повод празниците Климентови дни се проведе баскетболен мач между ЦСКА (12.а клас) и Четата (12.в и 12.б клас). Двубоят се очертаваше доста интересен поради креативността и бързината на играчите. Публиката също беше развълнувана и с огромен интерес наблюдаваше срещата.

В началото на мача ЦСКА имаше превъзходство и с няколко бързи атаки поведе в резултата, достигайки в един момент до разлика 12:2. Последва обаче отпускане в редиците им и серия от 10 точки в полза на противника, така че ЦСКА се оттеглиха на почивката само с 1 точка аванс (21:20).

След подновяването на играта огромен спад в играта на ЦСКА и доста организирани атаки от страна на Четата обърнаха резултата и ЦСКА стана догонващият отбор. С два идивидуални пробива на Недялко Ковачев и Иван Иванов резултатът се запази равен (28:28). В оставащите 10 секунди на мача грешка при атака на ЦСКА постави основи на контраатака от страна на Сашо Тренчев от Четата, който бе фаулиран и имаше възможност да изпълни 2 наказателни удара, но пропусна. След втория наказателен удар ЦСКА овладя топката и така драмата беше пълна, защото последва дълъг пас към противниковия кош, където бе оставен Цочо Данчев, и той безкомпромисно наниза победния кош за домакините. ЦСКА победи с 30:28, като най-резултатни бяха Недялко Ковачев (12 т.) и Иван Иванов (11 т.) В защита се отличиха Мартин Иванов, Илиян Веселинов и Йордан Янев.

С победата си баскетболистите от 12.а си осигуриха правото да наблюдават професионален баскетболен мач в зала "Арена Армеец" за "Еврокъп" между Лукойл Академик (Бълг.) - Валенсия (Исп.) на 29 ноември.

 Недялко Ковачев, 12.а

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник