• Място на свободен дух и модерни решения

На 16 ноември отново станахме домакини на традиционно най-голямото състезание по информационни технологии в нашия регион – Областното състезание "Климентови дни 2011". Тази година участниците достигнаха рекордния брой 134 ученици, представители на 10 от най-реномираните  училища в Ловешка област. 

Състезателите бяха разделени в 4 възрастови групи (5. клас, 6.-8. клас, 9.-10. клас и 11.-12. клас). За всяка възрастова група имаше подготвени  тестове с по 25 въпроса – съобразени с изучавания материал в отделните класове, който да провери теоретичната подготовка на участниците. Следваше практическа задача, отново различна за всяка от възрастовите групи: петокласниците рисуваха рисунка в Paint  на тема „Великден“; учениците от 6.-8. клас създаваха презентация на тема „Владетелите на първото българско царство“; състезателите от големите възрастови групи изучаваха и представяха  „Древните съкровища на България“ – 9. и 10. клас като презентации, а 11. и 12. клас под формата на рекламни брошури. Състезанието се проведе на четири времеви етапа - в 8.00, 11.00, 13.00 и 15.00 часа - и приключи  в късния следобед.

На организаторите предстои нелеката задача да оценят практическите работи и да излъчат победителите от всяка възрастова група, които ще получат своите награди на предстоящия патронен празник на СОУ "Св. Климент Охридски". 

СНИМКИ от състезанието

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник