• Място на свободен дух и модерни решения

На 16 ноември отново станахме домакини на традиционно най-голямото състезание по информационни технологии в нашия регион – Областното състезание "Климентови дни 2011". Тази година участниците достигнаха рекордния брой 134 ученици, представители на 10 от най-реномираните  училища в Ловешка област. 

Състезателите бяха разделени в 4 възрастови групи (5. клас, 6.-8. клас, 9.-10. клас и 11.-12. клас). За всяка възрастова група имаше подготвени  тестове с по 25 въпроса – съобразени с изучавания материал в отделните класове, който да провери теоретичната подготовка на участниците. Следваше практическа задача, отново различна за всяка от възрастовите групи: петокласниците рисуваха рисунка в Paint  на тема „Великден“; учениците от 6.-8. клас създаваха презентация на тема „Владетелите на първото българско царство“; състезателите от големите възрастови групи изучаваха и представяха  „Древните съкровища на България“ – 9. и 10. клас като презентации, а 11. и 12. клас под формата на рекламни брошури. Състезанието се проведе на четири времеви етапа - в 8.00, 11.00, 13.00 и 15.00 часа - и приключи  в късния следобед.

На организаторите предстои нелеката задача да оценят практическите работи и да излъчат победителите от всяка възрастова група, които ще получат своите награди на предстоящия патронен празник на СОУ "Св. Климент Охридски". 

СНИМКИ от състезанието

Можете да изпратите съобщение до сайта на адрес
svetikliment.sipa<а-маймунско>blogger.com

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник