• Място на свободен дух и модерни решения

Избрахме си кмет

21 октомври 2011


СИП Електронни медии

В четвъртък, в седмицата преди местните и президентските избори, учениците от 12.в клас (бизнес паралелката) влязоха в ролите на кандидат-кметове и техни съветници и разиграха примерна предизборна кампания, включваща открита дискусия и среща с избирателите (от 11.в). Това беше поредното им бизнес задание. Научихме, че подготовката им е протекла в рамките на един месец, като всеки от сформираните пет екипа е трябвало да избере своя кандидат-кмет, да проведе изследвания за нуждите на общината, да проучи сегашното състояние на микро- и макросредата в нашия град, да очертае основните проблеми, да подготви предизборна програма, да определи основните области, подлежащи на промяна, и да избере печеливш подход на управление на общината. Екипите е трябвало да се погрижат и за немаловажната PR дейност и като резултат бяха подготвили специални плакати и рекламни клипове.






Независимият кандидат-кмет Нермин Димитрова и нейният отбор обещаха, че ако тя бъде избрана, ще обърнат внимание най-вече на младите в общината. "Да обещаеш е гордост, да го изпълниш - дълг", гласеше предизборният плакат.











Друг екип, изцяло мъжки, оглавен от независимия кандидат Исак Калинов (Минко Димов), ни уверяваше, че при победа ще наблегне на привличането на свежи капитали в Троян, както и на подобряването на инфраструктурата и развитието на туризма. На плаката им се четеше: "За европейски стандарт на живот и облик на Троян"











Партията на Теодор Табаков, Европейско Бъдеще, от своя страна заложи на бизнеса, туризма и спорта и подкани: „Гласувайте за нашето сега и за бъдещето на нашите деца!”.













Дамският демоктратичен съюз (ДДС) беше оглавен от Мирослава Мирчева. Тя и съветниците й обещаха да построят детски площадки, нови паркинги и кино, да повишат жизнения стандарт и да подпомогнат развитието на земеделието.











Лидерът на НЗП (Надежда за Законност и Промяна) – Камен Славков беше човекът от народа. Той ни увери, че ще работи за развитието на традиционните троянски отрасли и на земеделието и ще подпомогне привличането на европейско финансиране за дребния и средния бизнес. Кандидатът стоеше много убедително.





След процедура на гласуване най-много гласове събра независимият Исак Калинов.

Още снимки от събитието - ТУК.






Текст и снимки - Наталия и Мелис от 12.а


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник