• Място на свободен дух и модерни решения

Първата доза. Тя прави хората по-различни. Още при първото вземане на наркотик човек се лишава от свободата си и става зависим. Също така уврежда някои свои органи, като бъбреците, нервните клетки, сърцето, черния и белите дробове, имунната система.


Няма ситуация, в която да си заслужава да пробваш наркотик. Когато ти внушават да пиеш алкохол или да вземеш първата доза, просто ги отблъскваш.


Употребата на наркотици прави любовта и приятелите ненужни, защото единственото, за което може да мисли един наркоман, е кога или как ще си вземе следващата доза.
Ако човек се опитва да решава проблемите си чрез наркотици, у него възниква илюзията, че е победил неприятностите, а всъщност не е така. По този начин хората си създават още по-големи неприятности в живота си.


Чрез инжектиране те могат да развият опасни болести като СПИН, хепатит и др.
Попадането в наркотична зависимост е бързо и лесно, а освобождаването от нея е крайно трудно и бавно. Всеки зависим човек има шанс да се откаже, но не всеки успява.


Неуверените в себе си хора, които не искат да носят отговорност за живота си, употребяват наркотици. Смелите и силни хора успяват да продължат да живеят добре без влиянието им.


Биляна Бориславова, 6.а клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник