• Място на свободен дух и модерни решения

Повечето хора започват с дрогата, защото искат да опитат, защото се влияят от мнението на приятелите си. За това трябва да внимаваме в каква компания попадаме. При някои първата доза е фатална, ако приемат по-голямо количество наркотик, отколкото може да понесе организмът им. Веднъж започнал, възможността да спреш е минимална. Казват, че първата доза убива, защото с нейното приемане човек става зависим. Започва да употребява все по-често и по-често наркотични вещества, започва от по-леки и преминава на по-силни, а също така започва да се нуждае от все по-големи количества.


Често хората се дрогират, защото мислят, че това е начин да избягат от реалността и проблемите. Чустват се не на себе си. Провалят си живота. Спират да се интересуват от семейството си и от важните неща в живота, всяка сутрин със ставането единствените им мисли са откъде да намерят пари за дневната доза наркотик. Лъжат родителите си. Най- лошото е, че рано или късно ще загубят живота си – дали от свръхдоза, или ще се самоубият. Дрогата не носи нищо хубаво, само разочарование, болка, нещастие, съжаление и зависимост.


С първата доза нормалният живот приключва. Всичко пропада. Няма нищо по-лошо и по-страшно от наркотиците. Има, макар и малко, специализирани клиники за хора, зависими от дрога. Някои успяват да преодолеят абстиненцията, но това е ужасно трудно. Изпитват нужда от дрогата, имат чуство, че ще умрат без нея.


Веднъж започнал, човекът няма шанс да спре и ако не успее да спре – краят е ясен. Много млади хора провалят живота си, но в днешно време на никого не му пука за околните.
Наркотиците са най-ужасното нещо! На никого не пожелавам да започва с тях. Това ще го довърши. Ужасно е да си зависим. Никога не употребявайте наркотични вещества!


Лорета Стоянова, 6.б клас


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник