• Място на свободен дух и модерни решения


Има различни видове наркотици – марихуана, кокаин, хероин, LSD и др. Ако ги опиташ само веднъж, ставаш зависим от тях. Твоят организъм започва да се нуждае от тези вещества и ако не си ги набавиш, можеш да изпаднеш в абстиненция. Те много бързо променят психическото състояние на човека, също така увреждат здравето. Ако се използва една и съща игла и спринцовка, човек рискува да се зарази с някоя смъртоносна болест като СПИН или хепатит С. Под въздействието на наркотиците могат да се увредят трайно черният дроб, сърцето, нервните клетки, бъбреците, белите дробове, дори половата и имунната система.

Засега не е открито лекарство, с което да се излекува зависимостта. Повечето хора умират от тези вещества, но има и такива, които успяват да се излекуват. Всеки сам взема решения и отговаря за последствията от тях.

С класа ми скоро гледахме един филм за момчета, които са наркозависими. Някои от тях се опитват да се излекуват, но по-скоро не успяват. Във филма имаше ужасяващи кадри – краката и ръцете им бяха в синини от иглите. Затова трябва да бъдем разумни. Ти решаваш!


Ина Дамянова, 6.б клас

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник