• Място на свободен дух и модерни решения

СИП Електронни медии

На 29 март, вторник, се проведе областното пъвенство по баскетбол за момчета XI-XII клас. Момчетата на СОУ "Свети Климент Охридски", водени от треньора Димитър Титов, се изправиха в оспорвана битка срещу ПМГ Ловеч.

Състезателите ни тръгнаха много силно в началото на мача и въпреки високото темпо на игра - играеше се точка за точка до края на първата част, момчетата ни се представяха достойно. През втората четвъртина ПМГ Ловеч поведе със 7-8 точки и задържа преднината си до края на третата част. След почивката в последната четвъртина нашите момчета излязоха нахъсани за победа и с перфектното си представяне в защита и острите пробиви успяха да изравнят резултата, въпреки някои несправедливи отсъждания от съдиите.

В последните 10 секунди герой стана Николай Гатев, който отбеляза победния кош с невероятен пробив през стегнатата защита на гостите и троянците заслужено спечелиха мача с 54:52. Най-резултатен бе Николай Гатев. Така отборът на СОУ "Св. Климент Охридски" се класира на зонално първенство, което ще се проведе в Габрово на 14 април.

Недялко Ковачев, 11. а

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник