• Място на свободен дух и модерни решенияКогато баба получи артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Оттогава дядо прави това вместо нея винаги, дори след като и той получи артрит на ръцете. Това е любов. (Ребека – 8 години.)

Когато някой те обича, той произнася името ти различно. Ти просто знаеш, че името ти е чисто, произнесено от него. (Били – 4 години)


Любов е, когато едно момиче си слага парфюм и едно момче си слага афтършейв и те излизат заедно и се миришат. (Карл – 5 години)


Любов е, когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя. (Криси – 6 години)


Любов е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен. (Тери – 4 години)


Любов е, когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашата му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и не пари. (Дани – 7 години)


Любов е, когато се целуваш с някого през цялото време и когато се уморите да се целувате, ти искаш още да бъдеш с него и да си говорите още. Мама и татко са такива. Те изглеждат неприлично, когато се целуват. (Емили – 8 години)


Любов е това, което е в стаята с теб на Коледа, ако спреш да отваряш подаръците си и се заслушаш. (Боби – 7 години)


Ако искаш да се научиш да обичаш по-добре, трябва да започнеш с приятелите, които мразиш. (Ника – 6 години)


Любов е, когато казваш на едно момче, че харесваш ризата му, когато го виждаш с нея всеки ден. (Ноил – 7 години)


Любов е, когато една стара жена и един стар мъж са още приятели, макар че се познават много добре. (Томи – 6 години)


По време на моя рецитал по пиано, когато излязох на сцената, много се страхувах. Видях колко много хора има в залата! Всички ме гледаха. И видях татко, който ми махна с ръка и ми се усмихна. Той беше единственият, който направи това. Повече не се страхувах. Това е любов. (Синди – 8 години)


Мама ме обича повече от всеки друг. Никой друг не ме целува, преди да си легна. (Клер – 6 години)


Любов е, когато мама дава на татко най-хубавото парче от пилето. (Илейн – 5 години)


Любов е, когато мама вижда татко мръсен и потен, и въпреки това му казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд. (Крис - 7 години)


Любов е, когато кученцето те близва по лицето дори тогава, когато си го оставил цял ден само. (Мери-Ан – 4 години)


Зная, че по-голямата ми сестра ме обича, защото ми дава всичките си стари дрехи, а после трябва да излезе и да си купи нови. (Лорен – 4 години)


Когато обичаш някого, клепачите ти подскачат нагоре и надолу и очите ти излъчват звездички. (Карен – 7 години)


Любов е, когато мама вижда татко седнал на тоалетната и не мисли, че това е срамно. (Марк – 6 години)


Наистина не трябва да казваш на някого „Обичам те”, ако не мислиш така. Но ако го мислиш, то трябва да му го казваш много пъти. Защото хората забравят. (Джесика – 8 години)

назад

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник