• Място на свободен дух и модерни решения

Щом хората се замислят какво означава книга с лица, могат да се кажат много интересни отговори. Някои се сещат за списания като "Хай клуб" и "Браво". Други се сещат за Фейсбук. За нас двете най-ценни са албумите. Когато отворим стария прахолясал албум, се изпълваме със спомени и истории, неща, които не искаме да забравяме.

Ето, както сега. Стоим една до друга и разглеждаме общите снимки. Доказателство за усмивките, които сме имали в забавните и не чак толкова забавни моменти. Често си казваме: "Помниш ли тази?" или "Помниш ли кога беше това?"... Карайки ни да се чувстваме щастливи и понякога даже сълзливи, снимките са малки листи хартия, чието съдържание е много повече от определени цветове и форми. Ние разбираме истинското им съдържание и мислим, че това означава истинското значение на "Книга с лица".

Нужно е да има разбирателство между двете страни, за да се намери обща тема на разговор. И ние се стараем да поддържаме този баланс. И ако се замислим, дребните жестове означават много повече от големите подаръци. Без значение е колко скъп е бил фотоапаратът или колко снимки може да направи - важно е, че след години, щом снимките ще са в албуми, ще се сещаме не само за дадения момент на снимането, но и за най-малката подробност. Моментът е специален и албумът няма да ни позволи да го забравим.

Габриела Пенкова и Калина Нанкова, приятелки,
7.а клас, СОУ "Св. Климент Охридски"


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник