• Място на свободен дух и модерни решения

Нашият живот е една голяма книга, изпълнена с предизвикателства. В нея всеки сам чертае своя път и става герой в собствената си история, смело крачещ напред към неизвестното.

Много често пътищата на двама човека се пресичат. Това променя мисленето и начина им на живот. Неочаквано срещат нови хора, към които се привързват, и започват да ги чувстват значими. Откриват общи интереси и цели, които да постигнат заедно. Именно по този начин, на пръв поглед напълно различни, техните книги намират "общи страници" и се сливат в една - по-добра.

Двете с Ивка сме приятелки отскоро, но историите ни вече са здраво свързани и вървейки по своя общ път, ние ставаме по-силни. Винаги, когато едната се препъне, другата е там, за да й подаде ръка и да й покаже хубавата страна на нещата. Изпаднем ли в беда, едно приятелско рамо е насреща. Когато нещата станат сериозни, два мозъка винаги мислят по-добре от един. Стане ли пък въпрос за забавления, няма две мнения! Любимото ни общо занимание, естествено, е шопингът. Можем да прекараме часове по магазините. А друга обща страст са пътешествията до неопределени дестинации.

Въпреки нещата, които свързват нашите две книги, има и такива ситуации, в които нашите желания и гледни точки много се различават. Но точно това прави нашето приятелство инетересно и многолико. Така всяка научава нещо ново от другата и това ни допълва и обогатява. В час по математика, например, аз съм на седмото небе от щастие и въодушевление, а Поля се моли часът да свърши възможно най-бързо и да се махне от тази нагорещена клада - стаята по математика. После, разбира се, аз съм човекът, който "охлажда" кладата и й обяснява задачите, които е пропуснала. Точно така, защото аз винаги съм по-пряма и бързам да свърша нещата, а Ивка първо бавно оглежда и преценява обстановката.

Вкусът ни за момчета също е доста различен. И по-добре, защото едно момче лесно може да пресече и най-широкия и здравоизграден път. Не и нашия, който е допълнително "подсилен" от факта, че рядко се сърдим и се караме. Единственият случай, за който се сещам, е когато миналата година в пробната в магазин, в който беше Ивка, влезе момче. А Поля трябваше да ме пази! Е, после малко не си говорихме, но накрая много се смяхме!

Ето такава е нашата история - за две добри приятелки със случайно, но не и безпричинно пресекли се пътища. Търсещи и създаващи цветни петна в сивото ежедневие. Вървящи уверено ръка за ръка. На пръв поглед еднакви - млади и красиви, но много различни отвътре. Две личности в един живот, в една книга - книга с две лица.


Ива Петкова и Паулина Пенчева,
9.а клас, СОУ "Св. Климент Охридски"


Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник