• Място на свободен дух и модерни решения

В четвъртък, 9 декември, четвъртия ден от началото на турнира, на полувремето на срещата бе теглена томбола за зрителите с прелюбопитен регламент. Директорът на турнира – бившият футболист, сега отговорник за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов, извика при себе си едно произволно хлапе от публиката. И накара малчугана да избере число от 1 до 5, колкото бяха редовете на трибуната в зала "Чавдар". Момчето каза „3”, след което г-н Стоименов му даде втора подобна задача – само че числото трябваше да е от 1 до 40, колкото са местата на всеки ред. Невръстният асистент отсече: „39”; след което на „сцената”, т.е. на игрището бе извикан 39-ят от 3-ти ред.

КЪСМЕТЛИЯТА бе Димитър Димитров, който първоначално не повярва, че печели цветен телевизор. След това разбра, че няма лъжа, няма измама, но се налага да преодолее и едно футболно препятствие. С други думи – да вкара една дузпа по правилата на турнира (от центъра, без вратар), но с облекчението, че топката може да не е по въздуха. Митко не се колеба нито за миг, заложи си топката, стреля и - гол, равняващ се на чисто нов цветен телевизор. И от нас – честито!

„ПОДОБНИ ТОМБОЛИ със същите награди ще има още няколко до края на турнира, а на финала на 22 декември телевизорът ще е по-голям”, коментира пред Т21 Кольо Стоименов. Попитахме какво ще стане, ако късметлията не вкара; отговорът - хлапето избира други числа и зад топката застава следващият печеливш, ако и той не вкара, идва трети и т.н. докато някой уцели вратата и отнесе печалбата.

Т21

Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник