• Място на свободен дух и модерни решения


КЛИМЕНТОВИ ДНИ 2010

Покана
за участие в общинско състезание
по общуване на роден език

Верни на създадената традиция, но и на желанието си винаги да търсим нещо различно, ние от СОУ „Св. Климент Охридски” отправяме към пишещите млади троянци двойно предизвикателство. Тазгодишната писмена задача в рамките на Климентови дни 2010 ще е за най-смелите ученици и… техните близки. Защото обявяваме конкурс за СЪЧИНЕНИЕ В СЪАВТОРСТВО (две в едно): дете и родител, брат и сестра, двама приятели, двойка гаджета... Темата е „КНИГА С ЛИЦА”.

Даваме жанрова свобода. Само подсказваме: диалогична форма, среща между два различни текста, трансформиране на гледната точка са някои от възможните подходи към задачата. Обемът да е до една печатна страница. Текстовете, заедно със снимки на авторите и посочване на връзката между тях (дъщеря и майка, брат и сестра, приятели и т.н.), трябва да пристигнат до 22 ноември (понеделник) в канцеларията на СОУ „Св. Климент Охридски” или на електронен адрес nelka_g@gbg.bg. Комисията ще търси: оригиналност на формата; оригиналност на съдържанието; наличие на два авторски гласа; искреност; хубав български език. От всяка възрастова група (1.-4. клас, 5.-8. клас; 9.-12. клас) ще бъде излъчена и наградена по една представителна творба. Както винаги, ще уважим всички наши участници, като включим откъси от съчиненията в мултимедийна презентация.

Ще ни е интересно да ви четем!

Екипът по провеждане на състезанието



Учебни ресурси в електронен вид

Националният образователен портал предоставя достъп до учебни ресурси в електронен вид. Той е част от така нареченото Е-обучение.
ТУК можете да намерите всички курсове, които предлага този БЕЗПЛАТЕН портал (по всички предмети).

Безплатен многоезичен ONLINE речник